Kuukausi Sveitsissä


Kaunis, aurinkoinen Konstanz

Edellisestä kirjoituksesta on aikaa kaksi viikkoa, ja huiman paljon on ehtinyt tapahtua tänä aikana. Eläinlääkisopintojen alkaminen muutti arkeani ensimmäisiin viikkoihin verrattuna, mutta ainoastaan hyvällä tavalla. Tähän mennessä olen ihan hurjan tyytyväinen, että valitsin juuri Zürichin yliopiston ja tämän parin kuukauden tuotantoeläinkokonaisuuden. Meillä on lähes joka päivä käytännön harjoituksia eläinten parissa – jo tämän kaksiviikkoisen aikana olen päässyt teurastamoon pari kertaa, munintakanalaan ja tilakäynnille. Lisäksi olen oppinut siementämään lehmän, tekemään tiineystarkastuksia paremmin sekä rektalisoimalla että ultraamalla (toki joukossa on vieläkin niitä hetkiä, kun vakuutan opettajalle lehmän olevan tiine ja hän toteaa sen siinä samassa olevan kaukana siitä ;)), ultraamaan lehmän muutoin, pitelemään kanaa ja tutkimaan sen ja vaikka mitä. Luennot ovat erinomaisia ja suureksi ilokseni olen saanut huomata ymmärtäväni lähes kaiken – ainakin, jos tukena ovat kirjalliset luentokalvot.

Kevään opintosuunnitelmani on myös nyt varmistunut. Ensin suoritan meneillään olevan tuotantoeläinkokonaisuuden, sitten toukokuussa on vuorossa enemmän pieneläimiin keskittyvä (minulle) kertaava kurssi, ja sitten yllätyksenä sain kesäkuuksi paikan eläinsairaalaan osastolta, jossa hoidetaan eläintarha-, eksoottisia ja villieläimiä. Pääosin päivät kuluvat tuon kolmeviikkoisen aikana eläinsairaalalla eksoottisten lemmikkien parissa, mutta luvassa on todennäköisesti myös eläintarhakäyntejä. Huippua! En malta odottaa. Yllätys oli myös se, että tiedekunta suhtautuu kohdallani kurssien suoritustapoihin hyvin joustavasti – saan ihan oikeasti päättää, teenkö tenttejä, ja miten monta noppaa haluaisin mistäkin :D Kuulemma vain kotiyliopiston vaatimuksilla on merkitystä, ja Suomessa taas vastuu nakataan vaihtoyliopistolle. Parempi näin!


Zürichin eläintarhan upea erikoisuus: valtava "kasvihuone", jonne on rakennettu pieni Madagascar – lämmintä on +30 astetta ja apinat, liskot sekä linnut liikkuvat vapaina.


Madagascarin matelija, pingut päiväkävelyllä

Mielenkiintoisten opintojen lisäksi olen ehtinyt tehdä kaikenlaisia pienempiä ja suurempia reissuja. Poikaystäväni tuli käymään Zürichissä viime viikolla ja viikonlopuksi matkustimme yhdeksi yöksi bussilla Saksan puolelle Konstanziin. Bussi maksoi vain 8€ suuntaansa ja matka kesti tunnin – ei siis yhtään paha. Saksan puolella kaikki tuntui naurettavan halvalta, kun nyt on ehtinyt tottua Zürichin superhintoihin. Sattumalta Konstanzissa oli juuri karnevaaliviikonloppu (Fasnacht) ja kaupunki oli täynnä iloisia ja juhlatuulella olevia ihmisiä hienoissa naamiaisasuissaan. Myöhemmin selvisi, että samaa karnevaalia juhlitaan myös ympäri Sveitsiä ja että se on iso juttu täällä.


Karnevaalihumua Konstanzissa


Annokset Konstanzissa olivat isoja, hyviä ja halpoja

Maanantaina kiipesimme Zürichin Uetlibergille ja tällä kertaa sää todella suosi – aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja näkymät kapupungin yli olivat mahtavat.






Torstaina meillä ei ollut luentoja lainkaan, joten matkasimme toisen eläinlääkisvaihtarin, ranskalaisen Maudin, kanssa tunnin junamatkan päähän Reinin putouksia ihastelemaan. Ne todella olivat vaikuttavat! Kävelimme vielä aurinkoisessa säässä läheiseen Schaffhausenin kaupunkiin, jossa vierailimme hienossa vanhassa kivilinnassa.







Schaffhausen

Sitten vielä muutamia sekalaisia kuvia :)


Yksi monista mukavista illanvietoista, raclettea ja viiniä


Zürich eräänä perjantai-iltana



Burgereilla samaisena perjantaina. Paljoa ei tule syötyä lihaa sen hinnan takia, mutta muutaman kerran perusteella voi sanoa, että se on todella hyvää täällä! Paljon parempaa kuin suomalainen vastaava. Karjatalous ei ole niin intensiivistä Sveitsissä – en tiedä, onko suoraa seurausta siitä vai esimerkiksi eri rotuista karjaa. Kuva on kotini lähellä olevalta vierailijoille avoimelta tilalta. Lypsykarja näyttäisi pääosin olevan täällä jerseyn näköistä Swiss brownia eli heillä on ihan oma rotu täällä.
  • rss
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Share this on Technorati
  • Post this to Myspace
  • Share this on Blinklist
  • Submit this to DesignFloat

0 kommenttia:

Lähetä kommentti